Marcel Burger

Marcel Burger (1974) groeit op in een arbeidersgezin in de tuinbouwregio Westland, nabij Delft. Hij haalt hét vakdiploma voor de reisbranche (SEPR) in 1993, maar kiest liever voor een carrière als journalist.

Met Dagblad (schrijvende pers) en Buitenland als themarichting studeert Burger in 1998 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Hij heeft dan al in België werkervaring opgedaan als stadsredacteur voor de Gazet van Antwerpen en in Nederland als buitenlandredacteur van het Algemeen Dagblad. Ook maakte hij journalistieke reizen naar Cardiff (Wales) en Bihac (Bosnië-Herzegowina).

Nog vóór zijn afstuderen, gaat Marcel Burger aan de slag als bedrijfsjournalist bij een grote ICT-organisatie in de semi-overheidssector. Daar begeleidt hij 3,5 jaar in een projectteam een reorganisatie. Maar de hardere journalistiek lonkt en als freelancer werkt hij sinds 2000 met een vriend van de opleiding vanuit Arnhem samen voor het ANP, Metro, een krant voor de sierteeltsector en meerdere ondernemersbladen.

In de jaren erna is Burger verslaggever en eindredacteur voor het personeelsblad van het Nederlandse ministerie van Justitie, maar ook voor Winmag Pro en een magazine van een grote scholengemeenschap. Het is in die periode dat Marcel Burger en de medewerkers van Uitgeverij Elmar elkaar leren kennen.

Een Zweedse blondine brengt Marcel Burger uiteindelijk nagenoeg permanent in Scandinavië, nadat hij er al bijna een decennium regelmatig komt. Hij ontmoet haar in februari 2005 bij vrienden in Uppsala, ze gaan naar een verjaardagsfeestje in een voorstad van Stockholm en de vonk slaat over. Ze trouwen op Midsommarafton 2007.

Marcel Burger werkt nog altijd als freelancejournalist voor Nederlandse media, onder meer als redacteur voor Winmag, Digifoto Pro en als hoofdredacteur voor een ICT-blad voor de medewerkers van een grote Nederlandse bank. Hij verdeelt zijn tijd tussen werken-op-afstand vanuit Zweden en werken op locatie bij de opdrachtgevers in Nederland. Daarnaast is hij freelance in te huren als gids en toermanager voor reizigers naar Zweden.


© 2011 Copyright Uitgeverij Elmar
Tweeter button Facebook button