Anke Landweer

01 januari 0001

Tijdens een oriënterende periode van twee jaar aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten/Psychopolis onderzocht Anke, naast haar voortdurende drang tot lezen en schrijven, haar interesses op het gebied van o.a. tekenen, schilderen, fotografie, anatomisch tekenen, reprografie, zeefdrukken, etsen, lithografie, grafische vormgeving en het werken met diverse materialen.

Haar toenemende interesse op het gebied van grafische vormgeving vormde aanleiding tot haar studie aan de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. Aan de KABK, waar zij o.a. les kreeg van Gerrit Noordzij, volgde zij haar opleiding met als studierichting grafische en typografische vormgeving.

Na de succesvolle afronding van haar opleiding aan de KABK is zij sinds haar afstuderen in 1990 inmiddels ruim twintig jaar als zelfstandig grafisch vormgever werkzaam. Naast het ontwerpen van o.a. logo’s, huisstijlen, brochures, jaarverslagen, agenda’s, tijdschriften en websites voor diverse opdrachtgevers werkt zij ook aan concepten, tekstconcepten en vormgeving van diverse vrije projecten.

De voortdurende wens tot het vastleggen van indrukken en herinneringen in combinatie met een uitgebreide collectie souvenirs verzameld tijdens haar vele reizen vormde het uitgangspunt van een serie sfeervol geïllustreerde notitieboeken met als thema reizen. Met deze tot de verbeelding sprekende collages bieden deze notitieboeken reizigers een inspirerende mogelijkheid tot het schrijven van een persoonlijk reisverslag.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
€ 12,95
€ 12,95
€ 12,95
€ 12,95
€ 14,95
€ 12,95
€ 12,95
€ 12,95
    Uitgeverij Elmar aangesloten via Boekwel.
  • © 2021 Uitgeverij Elmar |
  • Klantenservice
pro-mbooks1 : boekwel