Elmar is een zelfstandige uitgeverij van boeken in Delft. Met een klein team maken we boeken die hoofdzakelijk gaan over reizen en actief ontspannen. Daarbij moet je denken aan wandel- en fietsgidsen en reishandboeken. We zoeken steeds meer rechtstreeks contact met de klant en we zijn daarom een social media strategie aan het ontwikkelen. Wij zijn op korte termijn op zoek naar een stagiair die ons daarbij kan ondersteunen en die zorgt dat Elmar een stap verder komt.

Wij zoeken een nieuwe collega: - met kennis van en gevoel voor social media; - die ondernemend en doortastend is; - die goed zelfstandig kan werken; - en die ook een eigen mening heeft.

Lees de hele vacature hier

Meer informatie

"Mijn motto is #carpefuckingdiem"

donderdag 7 juli 2022

Bij het verschijnen van Yogajuf met parkinson stelden wij Dominique Prins - König vijf vragen.

In 2019 verscheen De ongemakkelijke lessen van Mrs. P. Nu heb je Yogajuf met parkinson geschreven. Wat heeft je tot dit nieuwe boek gebracht?

In De ongemakkelijke lessen van Mrs P. schrijf ik over het eerste jaar na de diagnose ‘ziekte van Parkinson’. Hoe verwerk je zo’n bericht? Hoe was de periode voorafgaand aan de diagnose? Ik had een paar heel stressvolle jaren achter de rug, met onder andere de ziekte en het overlijden van mijn jongere broer. Die indrukwekkende periode heeft veel invloed gehad op hoe ik omging met mijn diagnose. Mijn broer wist dat hij niet meer beter ging worden – hij had darmkanker met uitzaaiingen in de longen – maar liet zich er niet van weerhouden om leuke dingen te doen. Als hij dat kon, dan moest ik dat toch ook kunnen? Inmiddels zijn we drie jaar verder – Mrs P. is nu vier jaar in mijn leven – en sinds het vorige boek is er weer veel veranderd. Met name de opleiding tot yogadocent die ik sinds twee jaar met veel plezier volg, heeft ertoe geleid dat ik op een heel andere manier naar het leven ben gaan kijken. Yoga is niet alleen houdingen uitvoeren, er zit een hele filosofie achter. Die helpt me enorm om met de voortschrijdende ziekte om te gaan. Ook fysiek voel ik me sterker dan drie jaar geleden. Allemaal dankzij yoga. Daarover gaat Yogajuf met parkinson.

Meer informatie

Bekijk via onderstaande link de nieuwe catalogus met de boeken die voorjaar 2023 gaan verschijnen. Nieuws is de serie Campergidsen waarvan de eerste delen in maart 2023 gaan verschijnen: Spanje en Zuid-Noorwegen. In het najaar zullen meer bestemmingen volgen. Verder een nieuw reisboek van Marica van der Meer, Fietsen door het Romeinse Rijk en een nieuwe fietsgids Fietsen langs de Nederlandse kust, van Ad Snelderwaard. Herman Vuijsje trok dagen door het Nederlandse bos en schreef daarover Bosgevoel, een ontdekkingsreis door het diepe woud van Nederland. Dat en nog meer, vind je HIER.

Meer informatie