Nieuws

Hans Vervoort heeft een prijs in het leven geroepen voor verhalend proza van neerslachtige en toch opbeurende aard. Twee auteurs van Uitgeverij Elmar staan met hun recente titels op de longlist. Het gaat om:

Señor Bijzondere Kentekenen; avontuurlijke reizen door Zuid-Amerika

Herman Vuijsje

De verhalen van Vuijsje geven blijk van een onbevangen en avontuurlijke geest. Eerst als rondliftend student, daarna als verslaggever en wetenschapper maakte hij kennis met alle uithoeken van het continent. De reizen verliepen niet zonder gevaar, getuige zijn drie weken durende gevangenschap in Bolivia en zijn bijna-onthoofding tijdens de nachtelijke oversteek van de Rio São Francisco.

Groeten uit Baflo; niet al te verre reisverhalen

Kees Volkers

Met zijn originele kijk op de omgeving weet Volkers telkens weer te verrassen en de lezer met nieuwe inzichten te verblijden. De verhalen hebben voor een belangrijk deel betrekking op Nederland, maar zijn inhoudelijk behoorlijk grensverleggend. Verhalen met veel ironie en humor, maar ook verhalen die weemoedig maken en doen verlangen naar meer van deze kundige verteller.

Uiteraard zijn wij trotse uitgevers. Eind februari 2022 wordt de longlist teruggebracht tot een shortlist. Op 22 april 2022 zal de prijs worden uitgereikt. We hebben vast een plekje in de agenda vrijgehouden.

Meer informatie